Kluang Station Coffee

Hai,

Apa yang menarik di Bandar Kluang?. Di sini terkenal dengan kopi nya. KLUANG RAIL COFFEE.

Kebetulan ada kenduri Bandar Kluang nie, teman nyinggah le Kluang Station Coffee disini. Perlu tahu yer, coffee shop Kluang Station Coffee dah banyak cawangan. Ala ala Kopitiam Ipoh ler. Jadinya teman tak hingin kedai ghupe itu, nak original kat stesen keretapi tue. Jenuh la berwaze, ber GPS semuanya tunjuk hala ke francais Kluang Coffee Shop. Jadinya search ajela, STESEN KERETAPI KLUANG. Anda akan di bawa ke stesen tu. Kedai original nya di dalam stesen tu. Masuk parking RM 1. Parking tu nasib la dapat, space parking kecik naw.

Macam macam ada kat sini. Mee Kari, Laksa, Nasi Lemak, Cucur ikan bilis dan sebagainya. Malangnya banyak menu dah habis. Kami sampai dalam pukul 3 lebih, mungkin hujung minggu orang ramai berkunjung ke sini agaknya.

Teman penggemar kopi. Jadi takpe la, takde rezeki nak cuba. Next time pasti akan datang lagi nak try segala makanan dia. Kami order cucuk ikan bilis, roti bakar dan kopi kluang stesen. Rasa kopinya tak keras, light aje namun berlemak. Sedap jugak la. Cicah plak roti bakar yang berisi mentega dan kaya. Sedap!!!!

Suasana di kedai kopi sangat rare. Sangat old scholl dan so 80’s. Ngimbau zaman masa bebudak dulu. Tapi dah makan janganla lepak lama. Sebab ramai yang menunggu kat meja.
Ini koordinat  GPS 2.032662, 103.317980

Alamat:
Stesen Keretapi Kluang, Jalan Station,
Kampung Masjid Lama, Kluang, Johor, Malaysia



Ini menu wajib. Kopi Kluang dan Roti Bakar
Pelbagai menu ada tue.. Soto, Laksa Johor, Nasi Lemak Karipap, Kuih Muih dan sebagainya.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s